Welcome tO AgenT TopuP 2U

Kami Menawarkan Plan Tambah Nilai merangkap Agen Tambah Nilai kepada anda, Dapatkan sekarang. Menjadi Agent yang menguntungkan. Kadar komisen yang TINGGI dengan yuran yang RENDAH.


Pendaftaran

Posted by Fakhri Norman Tuesday, June 28, 2011





Pendaftaran boleh dilakukan dengan nombor Maxis / Celcom / Digi. Nombor MNP (Mobile Number Portablity) tidak dibenarkan untuk mendaftar. Sila pastikan nombor anda belum berdaftar dengan server A&A Mobile untuk mengelakkan sebarang kesulitan.

Waktu pendaftaran pada setiap hari 24 jam termasuk cuti umum. Pendaftaran akan mengambil masa di antara 5 minit hingga 24 jam bergantung kepada keadaan internet banking.

Anda boleh menyertai AAMobile dengan cara yang amat mudah:


Kod Pakej :

MG: Manager (CELCOM 5.00%, MAXIS 3.40%, DIGI 2.30%)
YURAN PENDAFTARAN RM100 (Modal Permulaan RM5 RM30 akan diberi)

AM: Assistant Manager (CELCOM 4.75%, MAXIS 3.30%, DIGI 2.20%)
YURAN PENDAFTARAN RM80 (Modal Permulaan RM5 RM20 akan diberi) 

M: Master (CELCOM 4.50%, MAXIS 3.20%, DIGI 2.10%)
YURAN PENDAFTARAN RM60 (Modal Permulaan RM5 RM10 akan diberi) 

D: Dealer (CELCOM 4.25%, MAXIS 3.10%, DIGI 2.00%)
YURAN PENDAFTARAN RM45 (Topup RM5 akan diberi) 

A: Agent (CELCOM 4.00%, MAXIS 3.00%, DIGI 1.90%)
YURAN PENDAFTARAN RM35 (Topup RM5 akan diberi) 

R: Retail (CELCOM 3.75%, MAXIS 2.90%, DIGI 1.80%)
YURAN PENDAFTARAN RM25 

FR: First-Retailer (CELCOM 3.50%, MAXIS 2.80%, DIGI 1.70%)
YURAN PENDAFTARAN RM20 

SR: Second-Retailer (CELCOM 3.25%, MAXIS 2.70%, DIGI 1.60%)
YURAN PENDAFTARAN RM15

TR: Third-Retailer  (CELCOM 3.00%, MAXIS 2.50%, DIGI 1.50%)
 YURAN PENDAFTARAN RM10


Langkah 1:

Sila Bank in ke akaun berikut:

**Anda boleh bank in lebih dari jumlah yuran, dan baki jumlah tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun modal anda**



MAYBANK (MBB)

162302559541

Nurul Fakhri Bin Norman

fa3_gnola88@yahoo.com.my



CIMB BANK (CIMB)

7607272885

Nurul Fakhri Bin Norman

fa3_gnola88@yahoo.com.my


Langkah 2:

Sila Hantar Format Pendaftaran : 

Daftar*Nama*No K/P*No hp*Kod Pakej*Bank*Masa*Jumlah

CONTOH ::
Daftar*Ahmad Bin Ali*890906035056*0123456789*TR*CIMB*09:30am*RM10

**NOTA** 
*Jangan tinggalkan BINTANG (*). Ikut seperti dalam contoh..
*Boleh guna huruf besar atau kecil
*Sila pastikan no kad pengenalan yg diberikan adalah betul

SMS ke: 

013 993 5433 (Celcom), @

017 918 9905  (Maxis)


(nombor untuk pendaftaran & pertanyaan tentang pendaftaran sahaja, boleh SMS ke mana-mana nombor mengikut keselesaan anda) 


Langkah 3:

Anda akan menerima 2 SMS daripada server:

SMS 1: 'Ahmad Bin Ali, Selamat menyertai kami ID:xxxxxxx, PIN:1234'

SMS 2: 'Modal Anda telah ditambahkan Agent Topup 2u RMx.000. Baki RMx.000'


Langkah 4 :

Sila baca sedikit penerangan bagi agent baru di sini >>
AGENT BARU SILA BACA << KLIK SINI

Sekarang, anda boleh mula melakukan jualan anda bersama kami. Terima Kasih.




BOLEH MENGGUNAKAN ONLINE BANKING
(KLIK PADA IKON)




61 comments

  1. sid Says:
  2. This comment has been removed by a blog administrator.  
  3. This comment has been removed by the author.  
  4. fred Says:
  5. online banking menggunakan alliance online bleh tak?

     
  6. tiada akaun alliance online. Hanya ada maybank & CIMB shja.

     
  7. Aini Says:
  8. nk join tp xtau caner huhu

     
  9. Ikut langkah seperti di atas..
    Langkah 1 : Bank in / transfer mengikut pakej yang diingini.
    Langkah 2 : Hantar SMS mengikut format sms seperti di atas sejurus selepas membuat pembayaran.

    Lepas daftar saya akan guide anda bagi yang masih keliru.

     
  10. Anonymous Says:
  11. 1st kena bank in pakej y kta nk..2nd sms langkah kedua..3rd akn terima sms dri server...cm 2???tol kn...

     
  12. yup.. betul tu.

     
  13. Anonymous Says:
  14. student bleh ikut tak?

     
  15. Boleh, tiada masalah.. lagi digalakkan.
    dan bagi student, harge utk sesetgh pakej akan diberi diskaun..

     
  16. Anonymous Says:
  17. klu transaksi melalui ym bole topup ke mn2 nombor yer? klu melalui hset sm gak ker?

     
  18. yup, henset atau YM sama shaja.. boleh topup mana2 no celcom,digi,maxis,umobile...

     
  19. Anonymous Says:
  20. pas da dftar..camner kite nk tpup gne hp tuh?

     
  21. Anonymous Says:
  22. cmner nk mulekan tpup ni? kt hp cmner?

     
  23. selepas pendaftaran, sila lihat di bahagian Format SMS untuk rujukan cara tambah nilai dan lain2 urusan akaun. Jika saya lambat balas di sini. Sila SMS sye di 0139935433. TQ

     
  24. Farah Says:
  25. kalau yg pakej TR: Third-Retailer..daftar RM5 kan ..then cm mane nk jual topup 2 ??n ape keuntungan yg kite dpt ??

     
  26. yup.. yuran TR RM5. Jual topup macam biase. boleh lihat format sms di bhagian Format SMS. keuntungan TR mengikut peratusan
    CELCOM 3.00%, MAXIS 2.50%, DIGI 1.50%

     
  27. Anonymous Says:
  28. saya berminat untuk menyertai agent topup 2 u..saya student..jadi adakah perkhidmatan agent topup 2 u juga menyediakan topup maxis rm 5??kerana ramai member universiti saya sering membeli jumlah topup berkenaan...

     
  29. ye, memang ada. :-)

     
  30. Anonymous Says:
  31. selepas buat pembayaran proses utk aktif berapa lama ?

     
  32. selepas cek duit masuk dlm bank, anda akan terus didaftarkan.
    sekiranya saya tak online atau sy sibuk.. sy akan daftarkan juga secepat mgkin slepas terima msg dri anda.

     
  33. Anonymous Says:
  34. boleh tak terangkn.sy hny nk jual top up kt kwn2 n utk diri sndiri.sy plu dftar yg mn satu?sy xnk ada 'kaki-kaki', 'org bwhan' or downline.hny utk diri sndiri n tolong2 kwn2 yg nk top up.e2 je..

    MG: Manager
    AM: Assistant Manager
    M: Master
    D: Dealer
    A: Agent
    R: Retail
    FR: First-Retailer
    SR: Second-Retailer
    TR: Third-Retailer

     
  35. sebenarnye mane2 pakej awk boleh ambil.. tapi kalau stakat nak jual topup awk boleh pilih pakej TR hingga A, ikut yg mane awk mampu byr yuran.

     
  36. Anonymous Says:
  37. top up melalui online boleh?

     
  38. yup, Topup melalui YM (Yahoo Messeger)

     
  39. Anonymous Says:
  40. 'mendaftarkan R, FR, SR & TR sebagai downline tanpa had.
    Menerima komisyen hasil jualan downline diantara 0.10% - 1.00%'cm ne ye, sy xbrp phm??

     
  41. bermakna.. jika anda mendaftar sebagai pakej/level agent.. anda boleh daftarkan retail,first retail, second retail dan third retail sbgai downline anda. dan sekiranya downline anda aktif jual topup anda akan dapat komisyen hasil jualan downline diantara 0.10% - 1.00%.

     
  42. Anonymous Says:
  43. salam encik, if saya nak jd ahli tok TR.. saya bank in rm5 tok yuran pendaftaran, pendaftaran berjaya. dan sy mahu memulakan urusniaga topup, saya kena bank in rm100 lg ke akaun tersebut.. or cam ne? comfius (^_^)

     
  44. wssalam. untuk permulaan ni ada 2 cara.

    cara yg pertama.
    Bank in kan RM5 yuran pendaftaran, ikut langkah di Bahagian Pendaftaran. Bila perdaftaran dah berjaya. Boleh tambah modal di bahagian Tambah Modal. ikut shje lgkah disitu.

    cara yg kedua.
    awk bank in kan terus yuran pendaftaran dan modal. Maknanya RM5 dan RM100. Jumlah RM105. ikut shaja lgkah di bahagian Pendaftaran. Modal akan di masukkan nanti selepas pendaftaran berjaya.

     
  45. Anonymous Says:
  46. kalau happy dan tunetalk boleh tak?

     
  47. celcom, maxis dan digi sahaja, no. tersebut mestilah yg tak pernah ditukar kepada rangkaian lain...

     
  48. saya nk join tp mcm mana saya nak bank in untuk tambah modal jika saya tiada akaun maynank @ cimb bank.. boleh k saya tambah melalui akaun bsn @ bism?? tolong terang skit yer..

     
  49. untuk jadi agent topup tidak semestinya perlu ada akaun maybank atau cimb. Hanya perlu pergi ke bank maybank atau cimb terdekat, hanya bank in ke akaun bank yg tersedia menggunakaan mesin.

     
  50. ssebgai encik cakap mengikut pada 16 january 2012..
    *sebenarnye mane2 pakej awk boleh ambil.. tapi kalau stakat nak jual topup awk boleh pilih pakej TR hingga A, ikut yg mane awk mampu byr yuran.*
    saya masih x paham..mengapa dia mengikut mampu banyaran??!!bole cik terang kan satu prsatu apa bezanye..

     
  51. Ok, awk boleh daftar mana2 pakej yg awk nk, tak kiralah pakej TR - MG. Maksud kemampuan bayar yuran tu, kalau mampu bayar yuran pakej tinggi macam MG, boleh pilih pakej tu, takde masalah. Tapi kalau rase taknak ambil pakej mahal, pilih pakej murah, tapi keuntungan dia rendah la dari pakej tinggi. perbezaan pakej adalah dari segi harga & keuntungan. semakin tinggi harga/yuran pakej semakin tinggi peratusan keuntungan.

     
  52. Story Liner Says:
  53. Lepas join ni, kalau kita macam tak active for a very long time. Let's say pergi oversea setahun. So cemana? akaun kita tak di cancel ke. ke kita boleh juga jual even luar Malaysia.

     
  54. Takkan di cancel, akan tetap ade, baki dalam akaun topup tu pun takkan diusik.

     
  55. Anonymous Says:
  56. emm... bleh tau, klu nak daftar downline lak, macmner?

     
  57. Dah daftar sebagai agent belum?
    kalau belum boleh daftar dulu, ambil pakej yg boleh daftar downline iaitu pakej SR - MG.
    Bila dah daftar dan dapat id, boleh daftar downline. Cara daftar downline ade di bahagian Format SMS.

     
  58. meg Says:
  59. salam,blh sya tau mcm mn nk sertai agen ne?

     
  60. wssalam, Ok.. baca ni ye..

    Apa yang anda perlu lakukan?

    1. Anda pilih Pakej di bahagian PILIHAN PAKEJ.
    - Ada 9 pakej semua, Bermula dengan yuran serendah RM5 sehingga RM100. Kenapa ada banyak pakej? Pakej disediakan berbeza2 kerana setiap pakej keuntungan yang diperolehi adalah berbeza. Semakin tinggi yuran semakin tinggi peratus keuntungan.

    2. Apabila anda dah pilih pakej mana yang anda nak daftar. Anda boleh mula ikut langkah pendaftaran di bahagian PENDAFTARAN
    - Langkah 1, Bank in Yuran.
    - Langkah 2, Hantar format sms.
    - Langkah 3, Anda tunggu pengesahan pendaftaran.

    3. Penambahan Modal. Sebelum anda mula menjual topup anda perlu menambah modal dalam akaun topup yang anda baru daftar tadi. Jika tiada modal dalam akaun topup anda tak boleh buat apa2 transaksi topup.Cara nak tambah modal lihat di bahagian TAMBAH MODAL.

    4. Jika modal anda sudah masuk, anda sudah boleh mula menjual topup. Cara atau format untuk jual topup boleh lihat di bahagian FORMAT SMS.

    5. Sila baca di bahagian Agent Baru untuk keterangan bagi agent yang baru mendaftar.

    Ada apa2 kemusykilan boleh SMS saya 013-9935433 (Fakhri)

     
  61. Anonymous Says:
  62. salam. kalau saya nak join macam mana ya? kalau saya daftar dgn modal semedikian, maksudnya saya boleh jual topup apa pun? maksudnya mcm digi, celcom, and maxis?

     
  63. wssalam.. ya boleh jual semua digi, celcom & maxis..

     
  64. Anonymous Says:
  65. cth i daftar num celcom i..ble jual mxis gk ke?or num mxs tuk mxs jeew celcom tuk clcm jew..cam tu ke?

     
  66. boleh jual semua no.. xkire celcom, maxis atau digi..

     
  67. suhada omar Says:
  68. service niey still on ker ?
    ape first step nak buat ya ?

     
  69. baca ni ye..

    Apa yang anda perlu lakukan?

    1. Anda pilih Pakej di bahagian PILIHAN PAKEJ.
    - Ada 9 pakej semua, Bermula dengan yuran serendah RM5 sehingga RM100. Kenapa ada banyak pakej? Pakej disediakan berbeza2 kerana setiap pakej keuntungan yang diperolehi adalah berbeza. Semakin tinggi yuran semakin tinggi peratus keuntungan.

    2. Apabila anda dah pilih pakej mana yang anda nak daftar. Anda boleh mula ikut langkah pendaftaran di bahagian PENDAFTARAN
    - Langkah 1, Bank in Yuran.
    - Langkah 2, Hantar format sms.
    - Langkah 3, Anda tunggu pengesahan pendaftaran.

    3. Penambahan Modal. Sebelum anda mula menjual topup anda perlu menambah modal dalam akaun topup yang anda baru daftar tadi. Jika tiada modal dalam akaun topup anda tak boleh buat apa2 transaksi topup.Cara nak tambah modal lihat di bahagian TAMBAH MODAL.

    4. Jika modal anda sudah masuk, anda sudah boleh mula menjual topup. Cara atau format untuk jual topup boleh lihat di bahagian FORMAT SMS.

    5. Sila baca di bahagian Agent Baru untuk keterangan bagi agent yang baru mendaftar.

    Ada apa2 kemusykilan boleh SMS saya 013-9935433 (Fakhri)

     
  70. salam
    saya ada akaun BSN. macam mana saya nak bank in duit kedalam akaun encik?
    saya teringin juga hendak menyertai pakej ini

     
  71. Wssalam..
    Awk tak perlu ada akaun bank maybank, cimb atau mane2 bank. Awk cuma bank in kan duit ke dalam mesin di bank maybank atau cimb yg tertera di atas. :-)
    Jika awk ada maybank2u atau cimb click, ia memudahkan sbb boleh buat transaksi online. Tapi kalau takde, its ok. Hanya pergi ke cawangan bank utk bank in duit. :-)

     
  72. Anonymous Says:
  73. salam. dah takde ker bank islam @ BIMB ?

     
  74. Wssalam.. untuk pendaftaran hanya ada maybank dan cimb sahaja. Untuk tambah modal ada maybank, cimb dan bank islam.
    Untuk pendaftaran sekali sahaja perlu bank in ke maybank atau cimb. Nanti bila dah daftar boleh berurusan tambah modal menggunakan bank islam.

     
  75. Anonymous Says:
  76. salam..nak tnyer,aper promosi untuk yang nak buat pendaftaran baru 2013 ni ye??

     
  77. Wssalam.. Boleh lihat senarai pakej di sini
    http://agenttopup2u.blogspot.com/2011/06/pakej-agent.html

     
  78. Anonymous Says:
  79. klo saya nak lebhkan maxis tpup..n xnk ambl digi...boleh ker???

     
  80. Bila dah tambah modal, semua topup boleh jual. Tiada spesifik topup maxis lebih ke, celcom lebih ke, digi lebih ke. Semua boleh jual. Kalau taknak jual digi skrg, tak perlu jual. Mana tau nanti nak jual boleh jual. Sebab agent boleh jual semua topup. Jadi situasi awak ni. Kalau awak tambah modal tu, nak jual maxis je, takde masalah. Jual macam biase. Boleh jual semua topup selagi ada stok. :-)
    *kalau masih ade yg kurang faham boleh tanye.. ^_^

     
  81. farhana nima Says:
  82. salam..nak tanya kalau nombor happy boleh tak..sebab di kelantan dan terengganu kami guna happy dan happy ni under digi..saya selalu top up kredit saya dengan top up digi..so boleh ak no happy ni?

     
  83. wssalam. Untuk daftar boleh, untuk topup boleh. Kalau pernah topup happy dengan topup digi sebelum ni, maknanya ia boleh :-)

     
  84. Anonymous Says:
  85. salam..nk tny,, bermakne sy perlu ad akaun cimb atau maybank jgak k?

     
  86. Wssalam.. tak perlu ada. Hanya perlu bank in sahaja.

     
  87. Anonymous Says:
  88. ada whatsapp ? senang nak berurusan . btw , i'm student and berminat =)

     
  89. whatsapp utk urusan pendaftaran 013-9935433

     

Post a Comment

Penafian: Ini bukan laman web rasmi syarikat Server A&A Mobile. Ini adalah web promosi milik General Manager yang berdaftar di bawah syarikat dan diberi kuasa untuk mempromosikan perniagaan ini.Laman ini juga dibangun untuk membantu anda mendaftar sebagai agen topup di bawah syarikat.

    Ahli-Ahli Agent Topup 2U

    01*Fatimah Bt Baharuddin :: A0879

    02*Khatijah Bakri :: A0887

    03*Liliana Suchean :: A0922

    04*Mohd Rizal :: A0923

    05*Muhamad Syafawi :: A0968

    06*Mohd Hafizuddin :: A01056

    07*Nor Syazwani Ahmad :: A01222

    08*Fatin Nabilah Zakariya :: A01229

    09*Amirah :: A01325

    10*Raiyan Adila :: A01624

    11*Siti Norzahratun :: A01746

    12*Ivy James Arik :: A01807

    13*Aisyah Afifah ::A02275

    14*Vincent Philip :: A03910

    15*Meo Redland :: A04712

    16*Nurul Zalika Ruslan :: A05072

    17*Asiah Sallynah :: A05084

    18*Nuratika Jamil :: A06455

    19*Mohd Rasul :: A08405

    20*Azizul Amri :: A08429

    21*Fairuz Zahri :: A08569

    22*Siti Aisyah :: A09954

    23*Ahmad Huzaimi :: A010069

    24*Mahadhir Ibrahim :: A010079

    25*Nurliyana Bt Rozi :: A011738

    26*Faizzamir Bin Razali :: A012004

    27*w shaifullah b w saidi :: A012086

    28*Intan Nur Hafawati :: A012238

    29*Ahmad Saufi Bin Mohd Nawi :: A012587

    30*Muhammad Ahza :: A012897

    31*Muhammad Saifullah :: A013174

    32*Niza :: A013579

    33*Masitah Shafii :: A014165

    34*mohd suhaimi saad :: A014428

    35*Nadiah bt muhaiddin :: A014655

    36*Mohd Fadzli Bin Che Othman :: A014698

    37*Muhammad Akmal Mustapha :: A014794

    38*Nurul Shazwani Bt Azami :: A014858

    39*Budiman bin Sabrie :: A014902

    40*Nurul Ai'zah Binti Musa :: A015019

    41*Mohamad Syarafuddin Bin Hamid :: A015038

    42*Wan Muhammad Azamuddin :: A015086

    43*sahara bte sawang :: A015258

    44*Said Radhi :: A015290

    45*Nur Izzatul Asyqem Bt Abd Aziz :: A015355

    46*Wan Mohd Fadhli :: A015452

    47*Amirul Asyraf :: A015541

    48*Shahril Erin Ezmir :: A015757

    49*Mohamad Fazli :: A016302

    50*Faridah Bt Hambi :: A016695

    51*Shafika Umeerah :: A016753

    52*Naziha binti zainal :: A016944

    53*Saypul Tusing :: A017029

    54*Zolkepli Bin Muda :: A017380

    55*Mohd Lokman :: A018579

    56*Siti Rohani :: A018729

    57*Wan Ahmad Faisal :: A018934

    58*Isha fyrza :: A019319

    59*Nurul Hawa :: A019367

    60*Khairul Nizam :: A019487

    61*Adnan bin mat ail :: A019521

    62*Nur Amirah :: A019778

    63*Nor Sakinah :: A019954

    64*Nor naspura Halimaton :: A020235

    65*Norsuhaiza :: A020383

    66*Nadzirah Rasol :: A020518

    67*Nazrin Putra :: A020519

    68*Yves Anak Lemat :: A020691

    69*Hasrisaufee :: A020695

    70*Mohd Kamarudin :: A020761

    71*Fui Juan Sim :: A020762

    72*Shahrulnizam :: A020851

    73*Haslinda :: A021196

    74*Josephine :: A023268

    75*Khadijah Mat Yazid :: A023397

    76*Junaidah Bt. Karim :: A023475

    77*Nurul Husna :: A023593

    78*Nurul Atika :: A024005

    79*Norhafizah :: A024068

    80*Nurul Syahira :: A024185

    81*Aina Hazwani :: A024298

    82*Che Farrah :: A024565

    83*Ariffadilah :: A024772

    84*Nur Amirah Syafiqah :: A024788

    85*Syikin bte Shaari :: A024970

    86*Abdul Kahir :: A025536

    87*Mohd Sabri :: A025935

    88*Eddona Majakui :: A026199

    89*Faridah Hanim :: A026247

    90*Jesmani bt Rahim :: A026309

    91*Abdul Wahab :: A026698

    92*Nor Rashidah :: A026861

    93*Aida Izwani :: A027655

    94*Farah Amirah :: A027824

    95*Kelly Lee Ting Ting :: A028130

    96*Nur Aidilhawa :: A028543

    97*Farah :: A028581

    98*Nor Suhada :: A028799

    99*Nurhani :: A029135

    100*Nor Millah :: A029385

    101*Asyrul :: A029706

    102*Mohd Shamsul :: A030195

    103*Siti Rezuana :: A030524

    104*Shahiraa :: A030849

    105*Hajinie :: A030921

    106*Anury :: A030974

    107*Wan Mohamad Hafiy :: A032077

    108*Azrul Fikri :: A032131

    109*Abdul Rasyid :: A033061

    110*Haslisa :: A033071

    111*Siti Murni :: A034041

    112*Norizzati :: A034080

    113*mastura adibbah :: A034960

    114*Khazri :: A034999

    115*Rayze Alim :: A035216

    116*Sharmila :: A035294

    117*Intan Shaifina :: A035399

    118*Anisah :: A035483

    119*Norhidayah :: A035679

    120*Doreen Anak :: A035743

    121*Jevelyn :: A036209

    122*Anira :: A037738

    123*Nurul Irma :: A038019

    124*Nor Hidayah :: A038366

    125*Siti Fatimah :: A038435

    126*Aznor Marlina :: A038579

    127*Siti Nor Hasanah :: A038670

    128*Nuramanina Inani :: A038735

    129*Azlan Shah :: A038928

    130*Mohd Hafizuddin :: A039023

    131*Asmawati :: A039048

    132*Siti Hajar :: A039146

    133*Razita :: A039306

    134*Mohamad Shukur :: A039654

    135*Norhayati :: A11756

    ANDA SETERUSNYA

    MASALAH PENDAFTARAN

    MASALAH PENDAFTARAN

    SENARAI SERVER

    SENARAI SERVER

    CARELINE

    CARELINE

    Semak Stok Dan Harga Agent

    Di

    WEB REPORT -klik bawah-

    Please LIKE Page Agent Topup 2U

    Pengunjung Dari