Welcome tO AgenT TopuP 2U

Kami Menawarkan Plan Tambah Nilai merangkap Agen Tambah Nilai kepada anda, Dapatkan sekarang. Menjadi Agent yang menguntungkan. Kadar komisen yang TINGGI dengan yuran yang RENDAH.


Agent Baru Sila Baca

Posted by Fakhri Norman Tuesday, June 28, 2011
Selamat Datang Ke Agent Topup 2U.

Terima Kasih Kerana Sudi Menjadi Agent Di bawah Syarikat A&A Mobile.

Saya akan memberi GuideLine kepada agen baru yang masih tidak berapa faham konsep agent topup merangkap penjual topup.

Langkah Setelah Anda Berdaftar Sebagai Agen,

1. Apabila anda didaftarkan, anda akan menerima satu akaun khas untuk anda menjual topup. Satu ID akan diberikan, CONTOH : A0111. Dan PIN permulaan 1234. PIN tersebut anda boleh tukar mengikut citarasa anda mengikut format 4 angka, cara menukar no PIN boleh rujuk di FORMAT SMS.

2. Anda boleh periksa akaun anda dengan menaip BAKI dan hantar ke SERVER (Senarai no server ada di sebelah kanan web ini). Anda akan terima mesej dari server mengenai maklumat akaun anda. Saya sarankan anda menambah modal dahulu sebelum memulakan sebarang transaksi atau topup. Cara tambah modal boleh lihat di TAMBAH MODAL.

3. Sekiranya anda sudah mempunyai modal, anda sudah boleh mula aktif menjual topup. Cara format SMS tambah nilai kepada pelangan boleh rujuk di FORMAT SMS.

4. Mungkin ada yang kurang faham bagaimana nak semak keuntungan. Sebenarnya keuntungan tidak boleh di semak macam menyemak baki. keuntungan dapat dilihat sekiranya anda sendiri mengiranya. CONTOH :: Anda tambah modal sebanyak RM100, maknanya dalam akaun anda ada RM100, kemudian anda menjual sekaligus Topup celcom 100 untuk pakej keuntungan 3%. RM100 x 3% = RM3, Jadi, Harga agen setelah ditolak keuntungan adalah RM97.00. Jadi server hanya akan tolak RM97 dari akaun anda, dan baki RM3 akan tetap dalam akaun sebagai modal anda. Kemudian anda tambah modal RM50 pula, Jadi, baki semasa anda sekarang akan jadi RM53 setelah ditambah keuntungan tadi. Dan begitulah untuk seterusnya.

5. Lain pula jika anda ada DOWNLINE, anda boleh semak baki komisen jualan downline anda dengan menaip BAKI dan hantar ke server. CONTOH mesej yg diterima:: Nama anda, ID anda. Baki RM0 58.244 komisin RM0.4.154.taip Tukar.all  utk tebus komisin . Baki tersebut boleh di tukar menjadi modal anda.

6. Bagi Pakej/Level yang boleh daftar downline iaitu Level SR hingga MG, anda hanya boleh daftarkan level/pakej bawah anda sahaja, anda tidak boleh daftarkan satu level dengan anda atau level atas dari anda. Anda boleh daftar downline, semak baki downline atau upgrade downline mengikut format sms di bahagian FORMAT SMS.

7. PLEASE NOTE!! Bagi agen yang jarang Online atau yang jarang buka web ni untuk melihat FORMAT SMS. Sila salin atau take note format sms di mana-mana, contoh di handphone sebagai rujukan. Hanya note format yang penting contoh cara tambah nilai, cara semak baki dan cara tambah modal. Yang lain terserah pada anda. Dan sila guna no server yang sama dengan line no anda, contoh sekiranya anda Celcom anda hantar sms ke server celcom, kalau maxis ke maxis dan kalu Digi ke Digi. Server di sediakan 3 line bagi memudahkan/menjimatkan kos agen menghantar mesej. Andai kata anda guna no celcom, anda boleh topupkan no celcom, maxis, digi dan lain, tapi anda hantar format sms ke server celcom.

8. Lagi jimat sekiranya anda menggunakan YM. Sila daftar YM dahulu mengikut format sms di FORMAT SMS. Sekiranya pendaftaran YM anda GAGAL, Sila Call CARELINE untuk daftar secara manual, caj RM5 akan dikenakan untuk pendaftaran YM.

9. TAKE NOTE :: Code Topup Anda boleh lihat di FORMAT SMS. Bagi Celcom RM3, Syarikat caj RM3.30 kepada agent. Maka agent di sarankan menjual dengan harga lebih dari harga tersebut sebagai contoh RM3.50. *hanya celcom RM3 & RM4 sahaja disebabkan Celcom tidak mengeluarkan reload RM3 & RM4 sekarang maka syarikat ambil inisiatif untuk membuat transfer kredit kepada pelangan. Yang lain semua masih sama.

10. Anda juga boleh semak stok dan harga agent di WEB REPORT. Klik Bahagian HARGA. Caranya ada di sebelah kanan web ini.


NOTA PENTING ::
SILA ALERT DENGAN NO. TELEFON PENIPU. ANDA BOLEH CEK DI SINI 
SENARAI NO PENIPU << KLIK SINI

Sebarang kemusykilan boleh SMS ke 0139935433 / 0179189905.
(Pertanyaan bagi masalah biasa)

Sekiranya anda ada masalah dengan SERVER atau produk. Boleh terus Call ke CARELINE, senarai no careline di sebelah kanan web.

Jika anda nak lihat Harga Jualan Topup Semasa, Transaksi Jualan, Mesej yg Dihantar Pada Server atau sebagainya. Anda boleh Login di WEB REPORT.

(di bawah adalah cara login)


SILA BACA SEMUA KETERANGAN PENTING DI ATAS. HARAP DAPAT FAHAM SEMUA KETERANGAN. DI BAWAH ADALAH SOALAN LAZIM, JIKA ANDA NAK BACA BOLEH BACA.

SOALAN - SOALAN LAZIM >>>Apa yang biasa menyebabkan transaksi gagal?


Transaksi gagal disebabkan hal-hal berikut:
� Prepaid Handphone anda habis.
� Modal credit anda habis.
� Pin anda sedang diblock
� Pin anda salah.
� Kod produk salah.
� No. Tujuan tidak benar.
� Operator telefon atau operator sedang ada gangguan.
� Kesalahan menaip format sms dalam mengirimkan sms ke no center.
� Kesalahan dalam mengirimkan ke no center.

Berapa lama Akaun ejen baru akan aktif setelah melakukan deposit?


Akaun baru akan aktif dalam masa 15 minit - 24 jam. Anda akan menerima sms dari server.

Apakah deposit modal credit agen akan hangus dalam waktu tertentu?


Deposit modal credit tidak akan hangus dalam waktu tertentu & tidak akan berkurang apabila tidak gunakan untuk melakukan transaksi.

Apakah ejen dapat mendaftarkan ejen baru?


Ya. ejen boleh mendaftarkan ejen baru. Yuran pendaftaran EJEN yang tentukan. Caj server RM5.00 akan dikenakan kepada anda sewaktu menjalankan transaksi ini. Sila rujuk Format SMS

Dalam 24 jam apakah saya dapat melakukan pembelian prepaid lebih sekali dengan nilai dan kepada no hp yang sama?


Ya, cuma perlu tukar format sms. Sila rujuk Format SMS

Deposit modal kredit ejen berkurang, sedangkan transaksi belum masuk?


Sila hubungi CareLine Pengendali server untuk tindakan segera 014-830 7732

Berapa lama deposit modal credit akan ditambahkan, jika sudah melakukan pembayaran bank in?


Jika tidak ada gangguan internet banking deposit anda akan ditambah kurang lebih 15 minit - 3 jam dan akan menerima SMS pengesahan jika deposit sudah ditambahkan.

Bagaimana jika ada pertanyaan lain selain pertanyaan di atas?


Sila rujuk ruangan Pertanyaan.

MASALAH YANG BIASA DIHADAPI OLEH EJEN


Pelanggan tidak menerima Topup


Perkara ini biasa terjadi disebabkan kerana, kemungkinan pelanggan memberi nombor prepaid yang salah atau anda sendiri tersilap menaip nombor prepaid pelanggan yang hendak di topup itu. Sila pastikan dengan betul nombor yang hendak di topup sebelum anda menghantar SMS tersebut. Sekiranya anda tersilap menghantar nombor prepaid, orang lainlah yang akan menerima topup itu. Anda digalakkan untuk mencatit setiap urusan topup yang anda lakukan. Ini sebagai rujukan sekiranya terjadi perkara sebegini dan sebagai bukti urusan antara pelanggan, anda dan syarikat

Topup lambat diterima oleh pelanggan


Perkara ini mungkin juga akan terjadi disebabkan pada masa-masa tertentu kemungkinan terlalu ramai orang yang sedang topup dan system rangkaian server Maxis dan Celcom terlalu sibuk mengendali dan memproses topup

Perkara lain yang mungkin terjadi


SMS yang anda hantar tidak sampai ke server. Ini mungkin juga disebab ketika anda menghantar sms itu, tiada atau kurang liputan rangkaian. Ini juga disebabkan mungkin kerana kesibukan pengendali rangkaian yang sedang melakukan kerja-kerja maintain system rangkaian mereka. Masalah ini biasanya jarang berlaku. Setiap kali anda topup pelanggan, sila pastikan mesej yang dihantar itu betul-betul telah berjaya dihantar.(aktifkan delivery report) Sekiranya sms anda berjaya dihantar, bermakna pelanggan anda berjaya ditopup. Setelah pelanggan berjaya ditopup, anda akan menerima mesej pengesahan beserta makluman baki terkini dari server

Topup pelanggan tidak masuk tetapi modal sudah dipotong


Sila pastikan pelanggan anda jujur. Selain itu ada juga, mungkin berlaku "sim hang". Pastikan anda menyarankan supaya hp pelaggan tadi di on/off terlebih dahulu bertujuan untuk restart sim dan pastikan nombor yang dimasukkan adalah benar sama seperti dalam sms request anda. Jika masalah masih berlaku boleh hubungi admin server dengan segera.

Sila Tambah Modal Awal Sebelum Stok Modal Kehabisan


Tambah Modal mengambil masa di antara 15 minit hingga 24 jam, jadi anda perlu menambah modal sebelum stok modal anda kehabisan bagi mengelakkan berlaku masalah tidak boleh topup.

KELEBIHAN SERVER


� Sistem yang canggih. Semua modul dapat bekerja secara serentak.
� Automatik mengalihkan transaksi ke modul yang lain dalam situasi tertentu, contohnya kehabisan stok atau salah pin.
� Sistem keanggotaan bertingkat, jumlah level tidak terbatas.
� Boleh menentukan harga khusus untuk anggota atau level tertentu.
� Selisih harga downline secara automatik menjadi komisyen yang diproses secara realtime.
� Jumlah terminal dan modul tidak terbatas.
� 1 terminal boleh dihubungkan ke beberapa modul, maksudnya 1 handphone/modem boleh digunakan untuk multi function secara bersama. Misalnya 1 hanphone digunakan sebagai SMS Center, SMS Sender, SMS Host To Host dan M-Kios sekaligus.
� Aplikasi mudah digunakan. Administrasi dipaparkan dalam bentuk table yang boleh di-Copy-Paste, dan sesuai dengan keinginan.
� Format arahan dan balasan boleh disesuaikan sesuai keperluan.
� Disediakan beberapa format transaksi.
� Tersedia format khusus untuk transaksi yang bebas kemasukan kredit double, digunakan jika ingin transaksi lebih dari 1 kali dalam 1 hari.
� Pengaturan waktu transaksi double dalam satu minit.
� Mendukung sistem deposit hutang
� Boleh mendaftarkan downline sendiri, termasuk mengaktif dan memblok downline.
� Boleh transfer kredit kepada downline, dengan id atau nomor hp downline.
� Boleh transaksi lebih dari 1 kali untuk produk dan nilai yang sama, hingga 255/hari.
� Transaksi double boleh dilakukan per hari atau dengan jangka waktu (dalam minit).
� Boleh menampilkan nama upline di setiap balasan.
� Memblok transfer deposit dengan nilai, tujuan dan tarikh yang sama.
� Laporan-laporan: untung-rugi, statistik penjualan produk, laporan piutang, statistik transaksi per reseller, laporan komisyen per reseller.0 comments

Post a Comment

Penafian: Ini bukan laman web rasmi syarikat Server A&A Mobile. Ini adalah web promosi milik General Manager yang berdaftar di bawah syarikat dan diberi kuasa untuk mempromosikan perniagaan ini.Laman ini juga dibangun untuk membantu anda mendaftar sebagai agen topup di bawah syarikat.

  Ahli-Ahli Agent Topup 2U

  01*Fatimah Bt Baharuddin :: A0879

  02*Khatijah Bakri :: A0887

  03*Liliana Suchean :: A0922

  04*Mohd Rizal :: A0923

  05*Muhamad Syafawi :: A0968

  06*Mohd Hafizuddin :: A01056

  07*Nor Syazwani Ahmad :: A01222

  08*Fatin Nabilah Zakariya :: A01229

  09*Amirah :: A01325

  10*Raiyan Adila :: A01624

  11*Siti Norzahratun :: A01746

  12*Ivy James Arik :: A01807

  13*Aisyah Afifah ::A02275

  14*Vincent Philip :: A03910

  15*Meo Redland :: A04712

  16*Nurul Zalika Ruslan :: A05072

  17*Asiah Sallynah :: A05084

  18*Nuratika Jamil :: A06455

  19*Mohd Rasul :: A08405

  20*Azizul Amri :: A08429

  21*Fairuz Zahri :: A08569

  22*Siti Aisyah :: A09954

  23*Ahmad Huzaimi :: A010069

  24*Mahadhir Ibrahim :: A010079

  25*Nurliyana Bt Rozi :: A011738

  26*Faizzamir Bin Razali :: A012004

  27*w shaifullah b w saidi :: A012086

  28*Intan Nur Hafawati :: A012238

  29*Ahmad Saufi Bin Mohd Nawi :: A012587

  30*Muhammad Ahza :: A012897

  31*Muhammad Saifullah :: A013174

  32*Niza :: A013579

  33*Masitah Shafii :: A014165

  34*mohd suhaimi saad :: A014428

  35*Nadiah bt muhaiddin :: A014655

  36*Mohd Fadzli Bin Che Othman :: A014698

  37*Muhammad Akmal Mustapha :: A014794

  38*Nurul Shazwani Bt Azami :: A014858

  39*Budiman bin Sabrie :: A014902

  40*Nurul Ai'zah Binti Musa :: A015019

  41*Mohamad Syarafuddin Bin Hamid :: A015038

  42*Wan Muhammad Azamuddin :: A015086

  43*sahara bte sawang :: A015258

  44*Said Radhi :: A015290

  45*Nur Izzatul Asyqem Bt Abd Aziz :: A015355

  46*Wan Mohd Fadhli :: A015452

  47*Amirul Asyraf :: A015541

  48*Shahril Erin Ezmir :: A015757

  49*Mohamad Fazli :: A016302

  50*Faridah Bt Hambi :: A016695

  51*Shafika Umeerah :: A016753

  52*Naziha binti zainal :: A016944

  53*Saypul Tusing :: A017029

  54*Zolkepli Bin Muda :: A017380

  55*Mohd Lokman :: A018579

  56*Siti Rohani :: A018729

  57*Wan Ahmad Faisal :: A018934

  58*Isha fyrza :: A019319

  59*Nurul Hawa :: A019367

  60*Khairul Nizam :: A019487

  61*Adnan bin mat ail :: A019521

  62*Nur Amirah :: A019778

  63*Nor Sakinah :: A019954

  64*Nor naspura Halimaton :: A020235

  65*Norsuhaiza :: A020383

  66*Nadzirah Rasol :: A020518

  67*Nazrin Putra :: A020519

  68*Yves Anak Lemat :: A020691

  69*Hasrisaufee :: A020695

  70*Mohd Kamarudin :: A020761

  71*Fui Juan Sim :: A020762

  72*Shahrulnizam :: A020851

  73*Haslinda :: A021196

  74*Josephine :: A023268

  75*Khadijah Mat Yazid :: A023397

  76*Junaidah Bt. Karim :: A023475

  77*Nurul Husna :: A023593

  78*Nurul Atika :: A024005

  79*Norhafizah :: A024068

  80*Nurul Syahira :: A024185

  81*Aina Hazwani :: A024298

  82*Che Farrah :: A024565

  83*Ariffadilah :: A024772

  84*Nur Amirah Syafiqah :: A024788

  85*Syikin bte Shaari :: A024970

  86*Abdul Kahir :: A025536

  87*Mohd Sabri :: A025935

  88*Eddona Majakui :: A026199

  89*Faridah Hanim :: A026247

  90*Jesmani bt Rahim :: A026309

  91*Abdul Wahab :: A026698

  92*Nor Rashidah :: A026861

  93*Aida Izwani :: A027655

  94*Farah Amirah :: A027824

  95*Kelly Lee Ting Ting :: A028130

  96*Nur Aidilhawa :: A028543

  97*Farah :: A028581

  98*Nor Suhada :: A028799

  99*Nurhani :: A029135

  100*Nor Millah :: A029385

  101*Asyrul :: A029706

  102*Mohd Shamsul :: A030195

  103*Siti Rezuana :: A030524

  104*Shahiraa :: A030849

  105*Hajinie :: A030921

  106*Anury :: A030974

  107*Wan Mohamad Hafiy :: A032077

  108*Azrul Fikri :: A032131

  109*Abdul Rasyid :: A033061

  110*Haslisa :: A033071

  111*Siti Murni :: A034041

  112*Norizzati :: A034080

  113*mastura adibbah :: A034960

  114*Khazri :: A034999

  115*Rayze Alim :: A035216

  116*Sharmila :: A035294

  117*Intan Shaifina :: A035399

  118*Anisah :: A035483

  119*Norhidayah :: A035679

  120*Doreen Anak :: A035743

  121*Jevelyn :: A036209

  122*Anira :: A037738

  123*Nurul Irma :: A038019

  124*Nor Hidayah :: A038366

  125*Siti Fatimah :: A038435

  126*Aznor Marlina :: A038579

  127*Siti Nor Hasanah :: A038670

  128*Nuramanina Inani :: A038735

  129*Azlan Shah :: A038928

  130*Mohd Hafizuddin :: A039023

  131*Asmawati :: A039048

  132*Siti Hajar :: A039146

  133*Razita :: A039306

  134*Mohamad Shukur :: A039654

  135*Norhayati :: A11756

  ANDA SETERUSNYA

  MASALAH PENDAFTARAN

  MASALAH PENDAFTARAN

  SENARAI SERVER

  SENARAI SERVER

  CARELINE

  CARELINE

  Semak Stok Dan Harga Agent

  Di

  WEB REPORT -klik bawah-

  Please LIKE Page Agent Topup 2U

  Pengunjung Dari